• Forside
 • Det sker
 • Leder du efter arrangementer?

  Gå til arrangementsøgning
  Andet

  Tamilerne I Grindsted og Omegn gør klar til det nye årsskifte 2049

  Pris: (Fri entré)

  Sted: CF-gården, Hedemarken 16, Grindsted

  Kom og vær med til at fejre Thai Pongal med os søndag d. 14. januar. Vi håber på at I har lyst til at kigge forbi på Vestre Skole, Fælledvej 3, 7200 Grindsted kl. 13.00, hvor vi er godt igang med festen.

  Det tamilske nytår, Thai Pongal, bliver fejret af tamilere verden over på søndag d. 14. januar 2018 for at takke Sol-Guden for den gode høst.

  Vi vil derfor, på vegne af Det Tamilske Samordningsudvalg i Grindsted og Omegn, gerne invitere jer til at komme med ind og se samt opleve en af vores ældgamle traditioner. På denne glædelige dag er alle, både børn og voksne, iklædt traditionel tamilsk tøj og der vil blive pyntet, lavet Kolam (Mandala) og spist en masse god mad.

  Vi håber på at I har lyst til at kigge forbi på Vestre Skole, Fælledvej 3, 7200 Grindsted kl. 13.00, hvor vi er godt igang med festen.

  Nice To Know Facts om Thai Pongal:

  Den 4 dage lange Pongal festival er ikke bare en høst festival, men også tamilernes nytår. I kontrast til de vestlige lande, troede vores forfædre på at januar måned skulle starte blomstrende. Derfor, fejrer vi først BhogiPongal, hvor man gør rent i hele huset samt skiller sig af med uønskede ting og dårlige vaner. På anden dagen fejrer vi selve Pongal, som også bliver kaldt SuryaPongal. Hovedformålet med denne dag er at takke solen for hjælpen. Kvinderne laver pæne Kolam og det nyhøstede ris bliver kogt i en ny gryde. Når gryden koger over med Pongal, råber folk "Pongaloo Pongal" højt - man velkommer det nye år. Den tredje dag kaldes MaadduPongal. Denne dag er dedikeret til køerne på gårdene, som er en stor hjælp i høsteprocessen. Køerne bliver på denne dag badet og bliver fodret med Pongal. Den sidste dag i festivallen kaldes KanumPongal. Denne dag er for at hygge med familie og venner, hvor der vil blive serveret sød mad, som symboliserer sødme og glæde. Godt Nytår .

  Den tamilske kalender tager udgangspunkt i den tamilske digter og filosof Thiruvalluvar, der blev født 31 år før Kristus. Derfor ligges der 31 år oven i det nuværende årstal og i år fejres året 2049 af tamilerne
  Opret dit eget arrangement, så andre kan finde det
  Opret arrangement