• Forside
 • Det sker
 • Leder du efter arrangementer?

  Gå til arrangementsøgning
  Foredrag

  Nordboer, klimaændringer og Grønlands natur

  Pris: (Entré: 60 kr. pr. person)

  Sted: Hans Jensensvej 4-6, Billund

  Arrangør: Folkeuniversitetet i Billund

  Isbjerge og indlandsis, fisk, sæler og hvaler, isbjørne og smukke sommerblomster hører til den Grønlandske natur. Flere indvandringer har bragt mennesker til Grønland, hvad er der blevet af dem? - Hvordan tegner fremtiden sig for Grønland?

  Grønland, verdens største ø, har oplevet 3 eskimoiske og en nordisk indvandring, og med den sidste blev Grønland herpå en del af det norske og senere dansk-norske rige. Hvad skete der med disse befolkninger?

  Naturen i Grønland er arktisk, hvilket betyder skovløst og under 10 grader i gennemsnit i juli måned. Der fortælles om, hvordan de grønlandske dyr og planter har tilpasset sig til det barske arktiske miljø, men også hvordan de er sårbare over for menneskelige påvirkninger bl.a. i form af jagt, forurening og klimaændringer.

  Grønland er en verden for sig. Isbjerge og indlandsis er de kendteste sider af den grønlandske natur. Kolossale isbjerge i blåt og hvidt og i fantastiske former flyder i det dybblå hav. Indlandsisen - en helt ufattelig kappe af kilometer tyk is. Og forandringerne er desværre voldsommere end nogensinde. Indlandsisen smelter og trækker sig tilbage med uhørt hast. Den globale opvarmning sætter sig i dag tydelige spor. Den korte men intense sommer præges af mange smukke blomster.

  Isbjørnen er det største rovdyr og er om noget dyr indbegrebet af det vilde dyreliv. Den hvide isbjørn pryder Grønlands rigsvåben som symbolet for et vidtstrakt land, der også rummer andre særprægede dyr som moskusoksen, narhvalen og hvalrossen.

  Sammen med rensdyret er moskusoksen nogle af de landpattedyr, som rejsende har bedst mulighed for at opleve. Ulve, polarræve, sneharer og andre mindre landpattedyr findes også, og omkring 60 fuglearter yngler i Grønland, heriblandt havørnen.

  I samarbejde med Billund Bibliotekerne og Borgerservice
  Opret dit eget arrangement, så andre kan finde det
  Opret arrangement