• Forside
 • Det sker
 • Leder du efter arrangementer?

  Gå til arrangementsøgning
  Foredrag

  Isagerstrik - tendenser gennem tiden

  Pris: (Entré: Adult 50 kr) Køb/bestil billet

  Sted: Hans Jensens Vej 6, Billund

  Arrangør: Magion Biblioteket

  Strikdesigner Marianne Isager fortæller om Isagerstrik og tendenser i strikdesign gennem 40 år.

  Marianne Isager har igennem de sidste 40 år stået i spidsen for dansk strikdesign. Hun har med sin omfattende produktion af opskrifter og bøger været med til at tegne det gamle håndarbejdes fortsatte udvikling. Hun er desuden kendt for sin kursusvirksomhed og sine mange udstillinger og foredrag, ofte holdt med afsæt i hendes inspirationsrejser i Latinamerika Asien og Afrika, og med baggrund i hendes NGO-arbejde i lande så forskellige som Peru, Nepal og Grønland. Marianne Isager er desuden forfatter til en række inspirerende strikkebøger, der er udgivet i Danmark og internationalt.

  Marianne Isager (f. 1954) voksede op i en lægefamilie i Nordjylland, og selv om familien flyttede til Århus tilbragte hun en stor del af sin ungdom i familiens sommerhus, Østerklit, i Tversted Plantage. Hun påbegyndte en uddannelse som væver og stoftrykker på tekstillinjen på Skolen for Brugskunst, men hendes interesse for strikning blev vakt under et ophold på Skals Håndarbejdsskole i 1973, hvor hun mødte strikdesigneren Åse Lund Jensen. Dette skelsættende møde blev afgørende for Marianne Isagers karrierevej, idet hun ved Åse Lund Jensens død fire år senere arvede sin mentors firma. Da hun havde færdiggjort sin væve-uddannelse, etablerede hun garnfirmaet Isager, og her har hun blandt andet videreført en række af Åse Lund Jensens garner.

  Ved aftenens foredrag medbringer hun både bøger og modeller
  Opret dit eget arrangement, så andre kan finde det
  Opret arrangement

  Vi bruger cookies. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du, at vi gemmer cookies på din computer. Vi har lavet en side, der forklarer mere om det

  OK