Svartsot // support: Idaslet.
Sted: Kulturhuset Viften, Rødovre Parkvej 130, Rødovre
Dato: Fredag den 20. januar 2023
Tid: kl. 20
Pris: Entré: 150-155 kr Køb/bestil billet

Svartsot // support: Idaslet.

Musik

Koncerten med Svartsot Idaslet flyttes fra 29. april 2022 til 20. januar 2023. Billetter er gyldige til den nye dato. Siden begyndelsen i 2005 har pionererne SVARTSOT været instrumentale i etableringen af det hjemlige folkmetal-scene.

Bandets unikke stil kan beskrives som bastardafkommet mellem middelaldermusikkens fortryllende melodier dødsmetallens tyngde råenergi. Mens rytmeguitaren, bassen trommerne lægger et solidt fundament til autentiske toner på mandolin, sækkepibe fløjter, bygger leadguitaren en bro mellem de to verdener. SVARTSOTs growlede dansksprogede tekster inspireres af gamle fortællinger fra Danmarks væld folkesagn historie.

Efter selvudgivelsen af demoerne 'Svundne Tider' (2005) 'Tvende Ravne' (2006), udgav SVARTSOT tre albums på Napalm Records: 'Ravnenes Saga' (2007), 'Mulmets Viser' (2010) 'maledictus eris' (2011). Det fjerde album, 'Vældet' (2015) blev udgivet i samarbejde mellem bandets eget selskab, Of Wood And Iron Productions, det ungarske selskab Nail Records, der bl.a. har udgivet albums med det legendariske ungarske folk metal band Dalriada. I tiden frem til slutningen af 2017 var SVARTSOT ved at arbejde på nyt materiale, men ansættelsen af en ny bassist i starten af 2018 medførte en beslutning om at lægge materialet på is til fordel for afprøvelsen af nogle nye idéer.

SVARTSOT er nu et etableret band på folkmetal-scenen i såvel ind- som udlandet, har spillet koncerter på festivals turnéer i store dele af Europa med størstedelen af de allerstørste navne inden for folkmetal-genren. Bandet har opnået et ry som live-act med tilskuerne i fokus, hvor koncerterne præges af den unikke oplevelse fest til tonerne af det på én gang brutale men melodiske folkmetal.

Support: Idaslet
Idaslet spirer i den danske undergrunds muld. Med deres version af folk metal drog Idaslet på deres første vikingetogt i 2020 med udgivelsen af deres EP "Lurernes Glammen", har nu sat sejl mod de danske byer.

Med rødderne solidt plantet i sagaer folkeviser, kvæder Idaslet danske strofer både med growl skønsang. Harmonika guitarer beriger lydbilledet med folkelige melodier, imedens trommer bas leverer rytmer der indbyder til dans fællessang.

Stående koncert.
Undgå kø - kom i god tid!